بادجان ؛ روستایی فعال در تمام شاخص های جمعیتی
- شناسه خبر: 4902
- تاریخ و زمان ارسال: 12 مهر 1403 ساعت 09:34
- منبع: دالانکوه- سهیلا محمدیان
- نویسنده: مدیریت دالانکوه
روستای بادجان در منطقه ای کوهستانی قرار دارد با آب و هوای سرد و خشک که تقریباً 6 ماه از سال هوای این روستا سرد و کوهستانهای آن پوشیده از برف است. این روستا دارای تابستان های خنک و مطبوع می باشد. جز جاذبه های طبیعی و کوهستان زیبا و برفی و بهار و تابستان خنک و هوای پاک روستا، هنر تعزیه این روستا بسیار معروف هست و ماههای محرم برای دیدن تعزیه از شهرهای مختلف به این روستا سفر می کنند.
به گزارش دالانکوه ، دهیار و اعضای شورای اسلامی روستای بادجان درنشست خبری با خبرنگار دالانکوه به تشریح فعالیت ها ، مسائل و مشکلات روستا پرداختند که در ادامه مشروح این نشست از نظر شما مخاطبین محترم خواهد گذشت .
90 درصد کوچه و خیابان های روستا آسفالت شده اند
محمدناصر افشاری دهیار روستای بادجان در این نشست ابتدا ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و شهدای هشت سال دفاع مقدس و تبریک آغاز سال تحصیلی جدید به خانواده بزرگ فرهنگیان ؛ از اجرای 90درصدی طرح هادی روستا خبر داد و گفت : خوشبختانه در این چند سال اقدامات خوبی در حوزه عمرانی با همکاری بخشدار زنده رود در سطح روستا انجام شده است.
وی با بیان اینکه دهیاری حاضر است سنگ فرش بصورت رایگان در اختیار همشهریان عزیز قرار دهد تا بتوانند جلوی پیاده رو ساختمانشان را سنگ فرش نمایند خاطرنشان کرد : تقریباً 90درصد از خیابان و کوچه ها زیرسازی ، آسفالت ریزی و جدول گذاری و 60 درصد سنگ فرش انجام شده است.
افشاری افزود : بهبود وضعیت کوچه و خیابان های روستا و احداث بلوار از وظایف دهیاری است که در این زمینه قرار شد از ابتدای روستا تا زمین چمن یک بلوار ایجاد کنیم ولی به خاطر عدم همکاری اداره برق تاکنون به نتیجه نرسیده است. چون چند تیربرق در این مسیر قرار دارد که درخواست جابجایی دادیم ولی هنوز به نتیجه ای نرسیدیم. از اداره برق شهرستان درخواست می کنیم برای احداث این بلوار همکاری لازم را با دهیاری روستا داشته باشند.
وی با بیان اینکه روستای بادجان 11 شهید گلگون کفن و همچنین چندین 20 نفرجانباز و 50 ایثارگر تقدیم انقلاب کرده است عنوان کرد : اهالی روستای بادجان در هشت سال دفاع مقدس و دفاع از ارزشها و آرمان های امام(ره) خوش درخشیدند و همواره در صحنه بودند و همچنان از ارزش ها و آرمانهای انقلاب دفاع می کنند.
احداث بندهای خاکی برای جلوگیری از هدررفت آب
در ادامه بهرام افشاری رئیس شورای روستای بادجان به مشکلات کشاورزان اشاره کرد و گفت : کشاورزان سال زراعی سختی را با قطعی های مکرر برق پشت سر گذاشتند.
افشاری قطعی های مکرر برق را از عوامل تأثیرگذار در از بین رفتن محصولات کشاورزی دانست و افزود : تأمین نشدن بموقع کود شیمیایی سبب می شود که کشاورزان برای تامین کود شیمیایی از بازار آزاد با قیمت بالا تهیه کنند که انصافاً به صرفه نیست.
وی اضافه کرد : نبود سهمیه کود شیمیایی برای کشاورزان در کنار کمبود آب و قطعی برق کار را برای کشاورزان مشکل کرده ؛ از مسئولین جهاد کشاورزی انتظار داریم حداقل در این زمینه کشاورزان را همراهی کنند.
بهرام افشاری به بازنگری طرح هادی روستا اشاره کرد و گفت : پیشرفت و آبادانی از روستاها آغاز می شود و طرح هادی روستاها بستر توسعه روستایی است.
وی ادامه داد : اگر بخواهیم جلوی مهاجرت مردم از روستا به شهر را بگیریم بایستی سطح زندگی و امکانات لازم را برای روستائیان فراهم کنیم و به هیچ وجه نباید از آن غفلت کنیم.
افشاری خاطرنشان کرد : بازنگری طرح هادی در برخی روستاها با هدف رفع محرومیت و ماندگاری اهالی در روستا است ولی متاسفانه بنیاد مسکن فریدن حرکتی در این راستا انجام نداده ، با توجه به موضوع مهم جوانی جمعیت و اشتغال در روستاها نیاز است بنیاد مسکن برای سکونت گاه در روستا اقدام نمایند.
رئیس شورای روستای بادجان گفت : نبود کود شیمیایی با سهمیه دولتی در حالی اتفاق می افتد که در مواردی در بازار آزاد این محصول به وفور یافت می شود ، در واقع سهمیه کودشیمیایی باید به راحتی در اختیار کشاورز و تولیدکننده قرار گیرد تا کشاورزان ناچار نشوند برای تهیه کود شیمیایی به هر راهی متوسل شوند.
افشاری کم آبی و خشک شدن برخی قنات های روستا را از مهم ترین مشکلات کشاورزان و دامداران اعلام کرد و گفت : با پیشرفت هایی که در حوزه آبخیزداری ابداع شده ، برای جلوگیری از هدر رفت آب ، همچنین ذخیره آب و بهبود وضعیت بهرهبرداری از مراتع و تأمین آب شرب روستا می توانیم بندهای خاکی احداث کنیم .
وی اشاره ای هم به فضای مجازی در روستا داشت و گفت : چندین گروه و کانال در روستای بادجان فعال هستند و اخبار و گزارشات روستا را اطلاع رسانی می کنند که از همه این عزیزان تشکر می کنیم اما یک گله ای هم از بعضی دوستان داریم و انتظار هم داریم هر خبر را
تا آگاهی کامل از آن پیدا نکردند اطلاع رسانی نکنند . وی اضافه کرد : مدیران کانال و گروه ها در انتشار برخی اخبار و گزارشات روستا که واقعاً از آنها اطلاع درستی ندارند و شخصاً خودشان از آن آگاهی پیدا نکردند حتماً با دهیار و شورا
ی روستا در میان بگذارید .
در رفع تداخلات اراضی کشاورزی حداقل به نفع مردم تصمیم گیری کنید
در ادامه قاسم افشاری عضو شورای روستای بادجان ورود منابع طبیعی به زمین های بالادست کشاورزی روستا را غیرقانونی دانست و گفت : الان نزدیک 20 سال است که کشاورزان با منابع طبیعی مشکل دارند .
وی ادامه داد : املاک روستای بادجان مشاع و دارای سند است و با توجه به اینکه قنات ها خشک و بی آب شدن، اکثر کشاورزان این روستا دیم کار هستند و از این طریق امر معاش می کنند اما متاسفانه منابع طبیعی در سال 83 زمین های بالا دست کشاورزان را در اختیار خودش درآورد و مشکلات کشاورزان را دوچندان کرد ؛ لذا از نماینده محترم مردم در مجلس و فرماندار شهرستان درخواست می کنیم پیگیر این موضوع باشند و در رفع تداخلات اراضی کشاورزی روستای بادجان حداقل به نفع مردم تصمیم گیری کنند .
افشاری یادآور شد : بدون شک اگر امکانات و تجهیزات لازم در اختیار کشاورزان قرار بگیرد، آنها با آسایش خاطر بیشتری فعالیت می کنند و مطمئن باشید با حداقل خدماتی که دولت به کشاورزان عزیز خواهد داشت اولاً هیچ کشاورزی قصد مهاجرت از این روستا را نخواهد داشت ، دوماً مسیر رشد و توسعه و آبادانی روستا با نگه داشتن جمعیت مهیا خواهد شد.
وی اشاره ای هم به دامداری روستا نمود و گفت : حدود 5 سال گذشته گنجایش دام روستا نزدیک به 12 هزار رأس بود که با توجه به گرانی آذوقه الان به 2 هزار رأس دام رسیده که از مسئولان می خواهیم به هر نحو ممکن دامداران را یاری نمایند.
ظروستایی کلنگ زنی شد که فاز اول آن به طول 4800 متر انجام شد ، فاز دوم آن را هم با مشارکت دهیاری با اعتباری نزدیک به 3 میلیارد تومان البته به صورت نیمه کاره انجام شد اما فاز سوم آن الان نزدیک به 7 سال است که بلاتکلیف مانده ،از مسئولین اداره آب درخواست می کنیم فاز سوم را هرچه زودتر عملیاتی و اجرایی کنند.
صدور مجوز گلخانه را به کمترین زمان ممکن کاهش دهید
محمدعلی افشاری عضو شورای روستای بادجان نیز به خبرنگار ما گفت : یکی از مشکلات روستا عدم صدور مجوز گلخانه است که سنگ اندازی های زیادی در این مسیر جلوی کشاورزان قرار می دهند.
افشاری با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص اشتغال و رفع بیکاری جوانان که فرمودند ؛ مسئولان برای رفع بیکاری جوانان شب و روز نداشته باشند و تمام سعی و تلاش خودشان را برای اشتغال جوانان بکار بگیرند خاطرنشان کرد : اگر نیاز یک جوان روستایی برای راه اندازی گلخانه و کسب و کار اقتصادی به سهولت و براحتی برطرف شود ؛ ضمن اینکه اقتصاد جامعه پویا می شود کمک بزرگی به تولید داخلی خواهد شد.
وی اضافه کرد : الان برای مجوز یک گلخانه نزدیک به 2 سال باید انتظار کشید که به هیچ عنوان عادلانه نیست چرا که جوان کشاورز روستایی وقتی می بیند باید چنین مسیری را طی کند به هیچ وجه حاضر نیست وقت خودش را تلف کند و این بی توجهی ها قطعاً باعث کاهش جمعیت روستاها و مهاجرت جوانان به شهرها می شود که در این زمینه نمونه های زیادی داریم که خاطر نبود شغل به شهرهای بزرگ مهاجرت کرده اند . امیدواریم مسئولین مشکلات بخش صدور مجوز گلخانه را به کمترین زمان ممکن کاهش بدهند تا ان شاا… شاهد رشد و رونق اقتصادی شهرستان باشیم.
آنتن دهی موبایل در روستای بادجان بسیار ضعیف است
احمدرضا افشاری عضو شورای روستای بادجان نیز گفت : یکی از مشکلات مردم این روستا عدم آنتن دهی مناسب تلفن های همراه است ، دکل مخابرات احداث شده ولی هیچ نتیجه ای برای روستا ندارد ، خواهش می کنیم حداقل یک فکری برای دکلی که در این روستا گذاشتند داشته باشند.
افشاری ادامه داد : یکی دیگر از مشکلات روستا نبود پیمانکار برای انشعاب گاز است.
وی در خصوص گلایه یکی از اهالی در خصوص نصب کنتور و انشعاب گاز گفت : ما هم قبول داریم متاسفانه برای نصب کنتور زمان زیادی بایستی مشترک در انتظار باشد که از مسئولین شرکت گاز شهرستان درخواست می کنیم زمان نصب کنتورها را به حداقل زمان ممکن برسانند.
افشاری در ادامه به تسهیلات اشتغال روستائیان اشاره کرد و گفت :دولت بایستی نیازهای ضروری جوانان در حوزه اشتغال را به طوری جدی در روستا به عنوان هدف برنامه ریزی کند تا روستاها با حضور جوانان چهره ای پویا و سرزنده داشته باشند به عنوان مثال در روستای بادجان در سال های گذشته تعداد دانش آموزان چندین برابر دانش آموزان فعلی است .
وی اضافه کرد : نبود شغل پایدار در روستا باعث شده خیلی از هموطنان عزیز به شهرهای بزرگ مهاجرت کنند .
اداره ورزش به تعهدات خود برای روستای بادجان عمل کند
مهدی سپاهی عضو شورای روستای بادجان نیز در این نشست به آماری از جمعیت روستا اشاره کرد و گفت : جمعیت روستا طبق آخرین سرشماری صورت گرفته 2529 نفر است که از این تعداد 1301 نفر مرد و 1128 نفر زن هستند. اگر بخواهیم ریز آمار جمیتی روستا را ببینیم باید گفت ؛ ، بین 7 تا 40 سال 1348 نفر می باشد که جمعیت جوان و فعال را در روستا شاهد هستیم.
سپاهی افزود : الان جمعیت جوانی در روستا داریم اما در 20 سال آینده با این وضعیت نرخ رشد جمعیت پیر و مسن را شاهد خواهیم بود ؛ روستای بادجان تنها روستایی است که در تمام شاخص های جمعیتی در تمام رده های سنی فعال و پرکارهستند.
وی ادامه داد : دو مدرسه ابتدایی پسرانه با جمعیت حدوداً 165نفر و راهنمایی پسرانه با جمعیت حدوداً 64 نفر و دو مدرسه ابتدایی دخترانه با جمعیت حدودا 153 نفر و راهنمایی دخترانه با جمعیت حدوداً 74 نفر وجود دارد که از نظر جمعیتی در بین روستاهای فریدن، بادجان سومین روستای پرجمعیت می باشد.
سپاهی گفت : در روستای بادجان سه مسجد و سه حسینیه که همگی با کمک مردم درست شده اند و چهار هیات مذهبی فعال داریم که از نظر آیین های سنتی و مذهبی پرچم تعزیه خوانی این روستا در سطح استان و کشور بالاست.
وی به مشکلات حوزه درمان در روستا اشاره کرد و افزود : خانه بهداشت روستا با دو بهورز خانم و آقا فعال است ولی اهالی روستا همیشه به نداشتن یک پزشک دائم و مامای دائم در این خانه بهداشت، اعتراض داشته اند ، با توجه به پیگیری هایی که از دانشگاه علوم پزشکی استان داشتیم ولی متاسفانه تاکنون به هیچ نتیجه ای نرسیده ایم. انتظار داریم مسئولین محترم بهداشت و درمان شهرستان و استان مشکل پزشک دائم وماما نداشتن داروخانه را برای این روستا برطرف کنند.
سپاهی گفت : در بحث ورزشی سال گذشته با پیگیری های بسیار زیاد دهیاری و شورا خوشبختانه زمین چمن مصنوعی این روستا مورد بهره برداری و در اختیار جوانان قرار گرفت. همچنین خانه ورزشی روستا که در طبقه پایین حسینیه حضرت علی اصغر(ع) قرار دارد با رشته های تکواندو ، تنیس روی میز ، فوتبال دستی و دارت فعال است. تشکر ویژه بابت همکاری صمیمانه هیئت امنا حسینیه و هیئت حضرت علی اصغر ( ع ) با شورای اسلامی و دهیاری بادجان را داریم
وی به مشکلات ورزش اشاره کرد و گفت : چند سال پیش 5 هزار متر از زمین های بالا دست روستا توسط خیرین برای احداث زمین ورزشی به دهیاری روستا اهدا شد ، زمین چون کاربری کشاورزی داشت باید به ورزشی تغییر پیدا می کرد، نزدیک به 3 سال برای تغییرکاربری تلاش شد. پس از پیگیری های زیاد متاسفانه ،به خاطر عدم همکاری مسئولین شهرستان و استان ، ساخت سالن ورزشی عملاً کنار زده شد و آن هم به خاطر این بود که مسئولان شهرستان اعلام کردند چون احداث سالن روستاهای چهلخانه ، سفتجان و نهرخلج در برنامه کار دولت است و تکمیل نگردیده اند،احداث سالن ورزشی برای روستا بادجان در حال حاضر امکانپذیر نیست و تنها یک راه داشتیم آن هم احداث زمین چمن مصنوعی بود که به هر جهت پیگیر شدیم چرا که این زمین چمن هم از دست می دادیم که راه اندازی و احداث زمین چمن مصنوعی با اعتباری بالغ بر 28 میلیارد ریال از اعتبارات دهیاری روستای بادجان انجام گرفت. سند زمین چمن به نام اداره ورزش و جوانان زده شده است ؛ امتیازات آب ، برق ، گاز و … را می بایست اداره ورزش پیگیری کند و مشکلات امتیازات زمین چمن را حل کند ولی متاسفانه قدمی برای این زمین از سوی اداره ورزش تاکنون برداشته نشده است.
یکی از مشکلات اساسی زمین چمن ، نداشتن برق ، آب و گاز و نبود سرویس بهداشتی و آبخوری است که جای تأسف دارد. اداره برق برای برق رسانی 480 میلیون تومان درخواست کرده ؛ هرچند وظیفه دهیاری و شورا نیست ولی درخواست کردیم برق رسانی را برای ما انجام بدهند و دهیاری هم لامپ و پروژکتور و تاسیسات آن را تامین کند ، همچنین اداره آب برای انشعاب آب به طول 100 متر مبلغ یک و نیم میلیارد تومان درخواست کرده که به دور از انصاف است . متاسفانه مسئولین اداره ورزش شهرستان هیچ گونه اقدامی در این زمینه نداشته اند .
سپاهی اضافه کرد : به پیشنهاد رسانه دالانکوه قرار شد پیگیر احداث سالن ورزشی برای جوانان روستا باشیم ، به طور جدی پیگیری خواهیم کرد تا کلنگ زنی آن انجام شود تا با مساعدت و همراهی مردم و مسئولین ان شاا… در سال های آینده روستای بادجان سالن ورزشی سرپوشیده داشته باشد. جا دارد در همین جا صمیمانه از همه عزیزانی که برای احداث مجموعه چمن مصنوعی و مقدمات احداث سالن ورزشی؛ اهدا کنندگان زمین ورزشی و از همه مسوولین شهرستانی تشکر و قدردانی کنیم؛ همچنین از نماینده اسبق مجلس جناب آقای دکتر محمدصالحی که به طور ویژه چندین بار پیگیر تغییر کاربری زمین ورزشی بودند تشکر نماییم.
در حوزه اشتغال علیرغم داشتن جمعیت جوان و جویای کار و جواتان خوش ذوق و با استعداد به دلیل اینکه جوانان سرمایه اولیه ایجاد اشتغال را ندارند نرخ بیکاری در این روستا بالا می باشد در صورت تامین سرمایه اولیه از طریق تسهیلات ارزان قیمت ، مشاغل خرد و کارگاههای کوچک قابلیت ایجاد را دارند، در صورت استمرار و خدمات دهی بنیاد علوی و بنیاد برکت و کمیته امداد امام در حوزه اشتغال به صورت متوالی به مدت 7 سال و اختصاص وام های ارزان به جوانان ،و حمایت از مشاغل ، بیکاری در این روستا ان شالله مرتفع خواهد گردید
در حوزه کشاورزی متاسفانه مانند مناطق دیگرفریدن خشکسالی رمقی برای کشاورزان نگذاشته است ، آنچه امسال نفس کشاورزان را به شماره انداخت، قطعی چهار ساعته برق چاههای کشاورزان بود که محصولات آنها را به نابودی کشاند ، متاسفانه باید از متولیان صنعت برق پرسید چگونه است که برای صرفه جویی برق بایستی برق چاههای آب قطع گردند اما بیش از هزاران هزار لامپ های پر مصرف در خیابانها و بلوارها وفروشگاههای بزرگ روشن باشند ؟ قطعی برق چاههای کشاورزی به مدت 4 ساعت با کدامین معیار و منطق قابل قبول می باشد ؟ آنچه از این برنامه متصور می باشد عدم مصرف آب های زیر زمینی می باشد نه صرفه جویی در مصرف برق ، امید است در سال زراعی 1404 مشکل قطعی برق چاههای کشاورزان زحمت کش مرتفع گردد.