روستاهاقطب ظرفیت و استعداد هستند
- شناسه خبر: 4897
- تاریخ و زمان ارسال: 12 مهر 1403 ساعت 09:06
- نویسنده: مدیریت دالانکوه
خبرنگار: ارتباط شما با دهیاران و شوراها چگونه است ؟
بخشدار بخش مرکزی: در ابتدا جا دارد مقدمه ای از شروع فعالیت مان با 57 شورا و 17 دهیار در بخش مرکزی صحبت کنم. از همان ابتدا کار را صادقانه، دوستانه و برادرانه با دهیاران و اعضای محترم شوراهای اسلامی روستاها پیش بردم و هیچ زمانی برای خدمت به مردم جناح بندی های سیاسی را دخالت ندادم و حاشیه سازی های دست و پا گیر را بدون حذف هیچ نیرویی از مجموعه بخشداری و دهیاریها به طور جدی کنار گذاشتم. در بحث خدمت هم با توجه به فرموده حضرت امام خمینی (ره) که فرمودند؛ «ما هرچه خدمت بکنیم به این ملت، کم خدمت کرده ایم، برای این که این ملت بود که همه این گرفتاری ها به دست او رفع شد. ما باید خدمتگزار باشیم، واقعاً خدمتگزار باشیم و هرچه خدمت بکنیم، باز کم است»از دهیاران و شوراها درخواست کردم فقط به فکر خدمت به مردم و آبادانی روستاها باشید و کاری کنید که در آینده از شما به نیکی یاد کنند و اهالی روستا خدمات شما را به یادگار در یاد و خاطر خودشان بسپارند.
مهمترین و اصلی اهدافمان در بخشداری خدمت به مردم و حفظ نظام و انقلاب اسلامی عزیز می باشد. مسئولین در مناطق محروم و کم برخورداری همچون فریدن بایستی خدمت به مردم را سرلوحه کارخودشان قرار بدهند و برای دستیابی این مهم دهیاران و شوراها در روستا در خط مقدم خدمت رسانی هستند که امیدواریم با همراهی و همدلی یکدیگر موجبات رضایتمندی مردم عزیز بخش مرکزی را به دست آوریم. دهیاران و شوراها باید مسائل و مشکلات روستا را با احصا دقیق، منظم و پیگیری مرتب انجام دهند تا بتوانند قدمی برای حل مشکلات روستائیان بردارند.
**************************************************
خبرنگار: در راستای تسهیلات اشتغال و رفع بیکاری چه اقداماتی برداشته شده است ؟
بخشدار بخش مرکزی : با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص رفع بیکاری و اشتغال آفرینی برای جوانان قدم های خوبی در این راستا در بخش مرکزی برداشته شده است.
به نظر بنده اولین و حتی مهمترین کاری که باید برای اشتغال و جذب سرمایه گذاری در شهرستان انجام پذیرد، توسعه شهرستان با ایجاد جذابیت های زندگی در شهرستان است، به نحوی که نه تنها محدودیتهای یک زندگی مناسب حذف گردد، بلکه با توسعه روستا نه تنها همشهریان عزیز رقبت به ماندن در شهرستان داشته باشند بلکه نسبت به جذب و بازگشت کسانی که بدلیل جذابیت های زندگی شهرنشینی نیز از شهرستان کوچ نموده اند نیز به شهرستان برگردند.
این کار خیلی هم سخت و پیچیده نیست، انجام فعالیتهای عمرانی و زیباسازی روستاها، بهداشت محیط زیست روستا و … بعنوان بخشی از این اقدامات بوده که با جدیت در روستاها دنبال گردید.
بنیاد برکت در دو سال گذشته با پرداخت بیش از 150 فقره تسهیلات اشتغال در 7 روستای بخش مرکزی (روستاهای قفر، دره بید، عادگان در سال 1401 و روستاهای سفتجان، ننادگان، موغان و اسکندری در سال 1402) در جهت رفع بیکاری جوانان در روستاها حمایت و پشتیبانی کرده؛ همچنین در سال جاری 9 روستای دیگر را با اعطای پرداخت تسهیلات کم بهره در دستور کار و حمایت بنیادهای برکت و علوی داریم. این تسهیلات به متقاضیان ایجاد اشتغال در واحدهای کوچک (قالی بافی، جوشکاری، خدمات کامپیوتری، تاسیس دفاتر پیشخوان دولت در روستایی، گلخانه، کاشت گیاهان دارویی، زراعت ، دامپروری، پخت نان خانگی و…) پرداخت شده که لازم است یادآوری نمایم که این تسهیلات با شرایط بسیار سهل و ساده و با حضور نمایندگان بنیاد در محل روستا و تشکیل کارگروه های اشتغال روستا و شناسایی ظرفیت ها توسط خود روستائیان عزیز(شورا و دهیار) مناسب و با توجه به پتانسیل و ظرفیت های موجود در روستاها در اختیار روستائیان قرار می گیرد.
**************************************************
خبرنگار : چه پیشنهادی برای رفع درآمدزایی در روستاها دارید ؟
بخشدار بخش مرکزی: روستاها قطب ظرفیت و استعداد هستند. منطقه فریدن نیز با توجه به پتانسیل هایی که دارد مستعد فعالیتهایی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی است.کاری که امروز انجام می شود برداشت از آبهای زیر زمینی و کشت محصولات زراعی آب بر مثل سیب زمینی، پیاز، ذرت علوفه ای و … است، خصوصاً اینکه خیلی موارد کشاورزان آب و زمین خود را در اجاره قرار می دهند و مستاجر نیز حداکثر استفاده از آب و زمین را در نظر دارد، لذا بشدت منابع را تحت فشار قرار می دهد که به نظر بنده توجیه اقتصادی و حتی منطقی نیز ندارد. چرا که این امر علاوه بر اینکه بیشتر مواقع باعث زیان کشاورزان می گردد، آسیب های جبران ناپذیری نیز به منابع منطقه(آب و خاک) و سرمایه اصلی کشاورز وارد می نماید.
در حالی که با برنامه ریزی محصولات کم آب بر مثل کشت گیاهان دارویی، تولیدات گلخانه ای، پرورش طیور و … می توان علاوه بر اشتغالزایی بیشتر منابع و سرمایه های اصلی را نیز حفظ کرد. یکی دیگر از زیرساختهای مهم در توسعه اشتغال شهرکهای صنعتی است. طی یکسال گذشته قطب صنعتی دهگاه شهرستان (شهرک صنعتی صنایع غذایی) که طی سالیان متمادی توسعه مناسبی نداشته است، برای ایجاد شهرک صنعتی خصوصی به شرکت تعاونی دهیاری های بخش مرکزی واگذار گردیده است که پیگیری های لازم انجام شده و تقریباً در شرف تشکیل پرونده برای صدور مجوز است که امیدواریم هرچه زودتر اجرایی و عملیاتی شود چرا که گام بزرگی در حوزه اشتغال شهرستان برداشته خواهد شد.
به دهیاران پیشنهاد دادیم که با وحدت و مشارکت همه روستاها یک پروژه نسبتاً بزرگ اشتغال(مثلاً 500 نفری) را در دستور کار قرار دهند که به نظر بنده این کار با توجه به شرایطی که دهیاریها دارند تحقق پذیر است و قطعاً مسئولین نیز حمایت خواهند کرد و باعث رونق و آبادانی روستاهای بخش خواهد شد. احداث و ایجاد یک سردخانه بزرگ نگهداری محصولات کشاورزی در بخش مرکزی طرحی است که پیشنهاد شده است. این کار علاوه بر نیاز شهرستان درآمد زایی خوبی دارد و بدون ریسک است.
ثانیاً نیاز اساسی کشاورزان عزیز شهرستان نیز است؛ که این کار عملاً شدنی است و با مدیریت صحیح بودجه و اعتباراتی که دهیاران ماهیانه دریافت می کنند به راحتی می توانند این کار را عملیاتی و اجرایی کرد.
دهیاران بدانند با اجرای شدن این کار هر ساله کمک بزرگی به بخشی از مشکلات کشاورزان عزیز در روستاها خواهند داشت و قطعاً در 5 سال آینده تحولی در این حوزه خواهند داشت و البته سالیانه درآمد خوبی نیز عاید دهیاریها خواهد شد که با آن می توانند در توسعه هر چه بیشتر روستاها نیز اقدام نمایند.
**************************************************
خبرنگار : تا چه اندازه به ورزش روستاها توجه شده است ؟
بخشدار بخش مرکزی : سالن ورزشی روستای دره بید توسط ناحیه مقاومت سپاه شهرستان تکمیل شده، سالن ورزشی روستای سفتجان به مراحل پایانی رسیده، سالن ورزشی بسیج در روستای اسکندری و یک سالن ورزشی چند منظوره در روستای سینگرد و زمین چمن روستای ننادگان بخشی از تجهیزات و امکانات فراهم شده در روستاهای بخش است که ان شاا… تلاش خواهیم کرد مشکلات این حوزه را هر چه زودتر برطرف نماییم تا برای تفریح و سرگرمی نوجوانان و جوانان در این روستاها قدمی برداشته باشیم.
**************************************************
خبرنگار : در حوزه کتابداری بخش مرکزی تا چه اندازه فعال بوده است ؟
بخشدار بخش مرکزی : دهیاران روستاهای غرغن و سفتجان در جشنواره کتاب هر ساله حضور فعالی داشته و دارند که مقام هایی نیز کسب کردند؛ جا دارد از این عزیزان که در راستای توسعه کار فرهنگی شهرستان تلاش می کنند صمیمانه قدردانی نمایم. در مساجد برخی روستاها نیز کتابخانه هایی فعال هستند.
**************************************************
خبرنگار : توضیحی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه عمرانی بفرمایید.
بخشدار بخش مرکزی : در بخش عمرانی کارهای بسیار خوبی در دولت سیزدهم در شهرستان فریدن انجام شده است.
عملکرد بخشداری مرکزی در خصوص پروژه های عمرانی در طول چند سال گذشته که شامل پروژه آسفالت ریزی ، جدول گذاری و زیرسازی معابر روستاهای بخش است را می توان به پروژه آسفالت معابر روستاهای بخش با اعتباری بیش از یکصد میلیارد تومان(تامین قیر و اجرای آسفالت) و جدولگذاری و زیرسازی معابر با اعتباری بالغ بر 40 میلیارد تومان اشاره نماییم. تا کنون 13 روستا از 17 روستای بخش مرکزی شهرستان با اعتبار بیش از 2 میلیارد و پانصد میلیون تومان به دوربین های پایش تصویری مجهز گردیده است.
یکی از روستاهای پیشرو بخش در فعالیتهای عمرانی انجام شده و همچنین تامین ماشین آلات روستای اسکندری برآفتاب است. دهیاری روستای اسکندری در دو سال گذشته انصافاً خدمات شایسته ای در روستا داشتند به طوری که بیش از 40 میلیارد تومان در این روستا کار انجام شده است. در دو سال گذشته یک دستگاه کامیون، یک دستگاه لودر و و یک دستگاه تراکتور توانستند خریداری کنند، حدود ده هزار تن آسفالت و بیش از 65000 مترمربع از معابر روستا زیر سازی و جدول گذاری انجام شده است. در بخش فعالیت ها و اقدامات عمرانی روستاهای بخش در ادامه به صورت تصویری به اطلاع مردم عزیز خواهیم رسانید.
در خصوص تجهیز دهیاری ها به ماشین آلات کار شاخصی در بخش انجام شده است. در همان بدو حضور اینجانب در مجموعه بخشداری یک بسته تامین ماشین آلات برای روستاها به منظور تقویت خدمات رسانی به روستائیان عزیز تهیه شد. اینجانب شخصاً و با پشتیبانی فرماندار محترم شهرستان پیگیر موضوع شدم.
البته تا آمد کار به نتیجه برسد بیش از یک سال به طول انجامید و توانستیم به کمک اعضای محترم شوراهای اسلامی روستاها، دهیاران محترم، پست بانک شهرستان و البته حمایت ویژه فرماندار محترم تعداد 16 دستگاه ماشین آلات(2 دستگاه لودر، یک دستگاه ده چرخ کمپرسی، 3 دستگاه کامیون تک کمپرسی، یک دستگاه بیل بکهو لودر، یک دستگاه ماشین خمل زباله و 8 دستگاه تراکتور شش سالندر جفت دیفرانسیل- مدل 399) به ارزش بیش از 40 میلیارد تومان برای دهیاریها تامین گردد.
**************************************************
خبرنگار : توضیحی در خصوص بیمه روستائیان بفرمایید.
بخشدار بخش مرکزی : بیمه روستائیان یکی از مسائل مهم و ضروری است. اطلاع رسانی و آگاه سازی روستاییان برای استفاده از پوشش بیمهای به عهده دهیاران است که اجرایی شده است. در این راستا روستائیان عزیز با تحت پوشش قرار گرفتن در بیمه روستاییان از مزایای مستمری در دوران بازنشستگی بهره مند خواهند شد.
**************************************************
خبرنگار : ضمن تشکر از شما ، صحبت پایانی خودتان را بفرمایید.
بخشدار بخش مرکزی : در پایان از مسئولین استان، فرماندار محترم و دیگر مسئولین شهرستان که بخشداری مرکزی را همیشه و در همه حال همراهی کردند قدردانی می نمایم ، همچنین از دهیاران، اعضای شورای اسلامی روستا، کارکنان بخش و همه کسانی که در جهت عمرانی و آبادانی، اشاعه امور فرهنگی و ارتقای بهداشت و سلامت روستائیان تلاش می کنند تشکر می کنم و برای همه عزیزان زحمتکش در روستا توفیق روز افزون و تندرستی و عمر باعزت از خدای بزرگ مسألت می نمایم.