صنعت همواره نخستین قربانی محدودیتهای انرژی است
- شناسه خبر: 10575
- تاریخ و زمان ارسال: 4 خرداد 1404 ساعت 08:17
- نویسنده: مدیریت دالانکوه

معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه، در پی تشدید محدودیت برق صنایع فولادی و سیمانی، در گفتوگو با خبرنگار ایراسین، با بیان مطلب فوق گفت: این دستور خلقالساعه فقط روزانه در فولاد مبارکه خسارت ۳ هزار میلیارد ریالی به همراه دارد.
از ناترازی برق عبور کردهایم و به بحران برق رسیدهایم
غلامرضا سلیمی اظهار کرد: معتقدم که امروز در کشور از ناترازی برق عبور کردهایم و به بحران برق رسیدهایم که نقش مدیریت در به وجود آمدن چنین وضعیتی بسیار پررنگ است. متأسفانه از دهههای گذشته تاکنون، برای تأمین انرژی موردنیاز در کشور برنامهریزی صحیحی صورت نگرفته و محدودیت منابع انرژی علاوه بر صنایع، مردم را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
صنایع هر سال با موانع جدیدی بر سر راه تولید مواجه میشوند
وی افزود: با درایت مقام معظم رهبری، مقوله تولید در شعار هر سال مورد تأکید قرار میگیرد؛ بنابراین همه جهتگیریها باید به سمت تولید باشد. تقویت تولید، راهکار حل بسیاری از مشکلات کشور است؛ اما متأسفانه در ابتدای هر سال، صنایع با موانع جدیدی بر سر راه تولید مواجه میشوند و تحقق شعار سال نیز سختتر خواهد شد.
معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه با اشاره به رویه اعمال محدودیت برق در سالهای گذشته گفت: محدودیتهای برق صنایع، برخلاف سالهای گذشته که از تابستان آغاز میشد، امسال در کمال ناباوری از فروردینماه اعمال شد، ولی میزان آن چشمگیر نبود تا اینکه در روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، یک دستور خلقالساعه مبنی بر کاهش ۹۰ درصدی سهمیه برق به صنایع فولادی و سیمانی کشور ابلاغ و مقرر شد که این صنایع با ۱۰ درصد دیماند برق خود فعالیت کنند.
کاهش ۹۰ درصدی سهمیه برق و تعطیلی بخش عمدهای از صنعت کشور
سلیمی خاطرنشان کرد: کاهش ۹۰ درصدی سهمیه برق صنایع فولادی و سیمانی به معنای تعطیلی و توقف کامل بخش عمدهای از صنعت کشور است. ناگفته نماند که در ابتدای این ابلاغیه، برای فولاد مبارکه میزان محدودیت بیشتر از ۹۰ درصد در نظر گرفته شد که با رایزنیهای متعددی، مراجع ذیربط را از اتخاذ و اعمال چنین تصمیمی منصرف کردیم.
صنعت؛ نخستین قربانی محدودیتهای انرژی
وی به خودتأمینی انرژی در فولاد مبارکه اشاره کرد و افزود: متأسفانه محدودیتهای برق برای صنایعی که خودشان برق تولید میکنند، نسبت به صنایعی که اقدام به تولید برق نکردهاند، بیشتر است و بهنوعی بهجای تشویق، تنبیه میشوند؛ درصورتیکه باید صنایع خودتأمین مورد تشویق دولت قرار گیرند. صنعت همواره نخستین قربانی محدودیتهای انرژی است و این در حالی است که در همه جای دنیا، اولویت اختصاص یارانه انرژی برای صنایع است، زیرا صنعت است که جامعه را به حرکت درمیآورد.
وجود سوءمدیریت در حوزه تأمین انرژی
معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه گفت: سؤالی که برای ما مطرح شده این است که چرا باید در این موقع از سال، حجم زیادی از محدودیت برق به صنعت اعمال شود. با چنین وضعیتی ما معتقدیم که در حوزه تأمین انرژی سوءمدیریت شده و با مدیریت زلزلهای مواجهیم؛ به این معنا که کار را بهجایی میرسانیم تا مثل زمان وقوع زلزله، همه به تکاپو بیفتند و هر از چند گاهی برق بخشی از صنایع کشور قطع شود.
خسارت روزانه ۳ هزار میلیارد ریال به فولاد مبارکه
سلیمی درباره خسارت ناشی از این محدودیتهای بیسابقه صنایع فولادی اظهار کرد: فولاد مبارکه از سالها پیش برای خودتأمینی برق سرمایهگذاریهای متعددی ازجمله احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی انجام داده و در شرایط فعلی با کاهش ۹۰ درصدی سهمیه برق، بخشی از نیازش به میزان ۶۵۰ مگاوات برق را از طریق نیروگاههایی که خودش احداث کرده تأمین میکند و تنها ۸۰ مگاوات برق از شبکه سراسری دریافت میکند. در چنین شرایطی از مجموع ۱۰ کوره قوس الکتریکی فولاد مبارکه و شرکت فولاد و نورد سبا، تنها ۵ کوره فعال است و این به معنای نصف شدن تولید و خسارت روزانه ۳ هزار میلیارد ریال به فولاد مبارکه است.
پیشبینی مواجهه بازار با کمبود ورق فولادی و افزایش قیمت این محصول
وی به روند کاهش تولید در شرکتهای دیگر در گروه فولاد مبارکه پرداخت و گفت: به دنبال محدودیت برق در فولاد مبارکه، میزان تولید این مجموعه کاهش یافته و بازار ورقهای فولادی با کمبود مواجه خواهد شد که این امر منجر به افزایش قیمت محصولات فولادی میشود؛ در حال حاضر به دلیل محدودیت شدید برق، متأسفانه فعالیت شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری بهعنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه بهصورت کامل متوقف شده و تولید فولاد هرمزگان نیز به نصف رسیده است.